divendres, 10 d’abril del 2015

Segon comunicat


Comunicat del Cercle
Podem – Podemos Sant Esteve Sesrovires

Eleccions Municipals 2015

Arran dels fets denunciats al darrer comunicat contra els intents d’usurpació partidista d’ICV-EUiA (Entesa) i per les preguntes sobre com poden participar els membres de Podemos a les eleccions municipals, el cercle considera important emetre aquest comunicat explicatiu.
A la Guía Para Construir Candidaturas i a la directiva del Consell Ciutadà estatal de 29 de novembre de 2014, es recull la decisió de no concórrer a les municipals com a partit i es proposa als membres del cercles poner nuestra capacidad política en juego, implicándonos en aquellas iniciativas municipalistas que cumplan a rajatabla con los requisitos de la nueva política”.
El Consell Ciutadà de 21 de febrer assenyala que les candidatures municipals són independents i emfasitza l’excepcionalitat de participar en un partit instrumental en el cas de “municipis en què existeixi trajectòria i iniciativa municipalista”, essent requisit indispensable que “todas las posiciones en las listas electorales deben estar abiertas a ser decididas por la ciudadanía”, i queno pueden ser por tanto sumas de siglas”.

Per tot l’assenyalat i arran de l’esclaridora nova circular del Consell Ciutadà de 9 d’abril de 2015:


·      Els membres i càrrecs orgànics del cercle NO poden participar a llistes electorals que no estiguin confeccionades íntegrament per la ciutadania (“todas las posiciones”), ni en coalicions (“suma de siglas”) ni poden participar en la “construcción y participación electoral de Partidos de orden superior al municipal”, fet que a Sant Esteve Sesrovires implica l’exclusió de totes les candidatures, exceptuant la d’ARA Sant Esteve, atès que és una agrupació estrictament local i que ha dut a terme primàries ciutadanes obertes.
·      Per tant, els membres i càrrecs orgànics del cercle PodemSES que van a les llistes municipals SÍ poden participar a la candidatura d’ARA Sant Esteve, a títol individual, sense necessitat d’ulterior aval i emparats per la normativa interna del partit.




El present comunicat es basa íntegrament en documents oficials –consultables al web- i reprodueix exclusivament els mandats de l’Assemblea i el Consell Ciutadà. Desobeir els acords i directrius adoptats per l’Assemblea Ciutadana, el Consell Ciutadà o el Cercle, i assumir compromisos o acords polítics amb altres formacions o persones físiques sense prèvia autorització és considerat una Infracció Greu sancionable segons l’art. 65.5 dels Estatuts. 

Sant Esteve Sesrovires, 10 d’abril de 2015

Categories:

|

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Copyright © Podem - Podemos

Distributed By My Blogger Themes | Blogger Theme By NewBloggerThemes Up ↑